icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Over ons

't Smelnehûs, de huiskamer van Drachten.

 

Gelegen aan de ‘nieuwe’ Drachtstervaart staat een van de mooiste panden van Drachten, in het voormalig gemeentehuis van Smallingerland met zijn statige ramen, hoge plafonds en architectonische gevel huisvest ons Grand Café-restaurant. Wij bieden u de gelegenheid om een voortreffelijk kop koffie te drinken, een krantje te lezen of om te lunchen of te dineren. Ook na afloop van uw bezoek aan het theater of bioscoop, kunt u bij ons nog even nagenieten van de voorstelling.

Al ruim 20 jaar het gezelligste Grandcafé-restaurant van Smallingerland. Gastvrijheid en regionaal vers is ons motto. Laat u verrassen door een van onze barista’s, die de lekkerste Arabicabonen omtoveren tot de mooiste en lekkerste koffievariaties van Friesland.

Nederlands koffiekampioen
Friso van der Mei was in 2014 Nederlands koffie kampioen tijdens de SCA NL Brewer's Cup. Tijdens de wereldkampioenschappen in  het Italiaanse Rimini, met 45 deelnemende landen, heeft hij tijdens de verplichte koffieronde de derde plaats bemachtigd. Dus de koffie, maar ook thee, het speciaalbier, de wijn en de cocktails worden met uiterste zorg en aandacht bereid. Dat is passie en dat proef je!

Vers en biologisch
Onze keukenproducten staat garant voor vers, biologische en regionaal. Wij werken bijvoorbeeld met het biologische Fries Weiderund en het (Gaasterlands) Friberne varken. Tevens wordt er elke dag verse vis geleverd van topkwaliteit!

Het bereidingsproces
Naast verse producten is het bereidingproces net zo belangrijk voor de kwaliteit in onze gerechten. Met onze BBQ houtskoolovens, rookovens, gietijzeren pannen en moderne kooktechnieken kunnen wij onze gasten verassen met smaakvolle en inspirerende gerechten. Kortom: een hele smaakbeleving!

Omdat onze producten altijd vers zijn, maken wij voor onze vegetarische gasten de lekkerste gerechten. Ook als u een dieet volgt, of op basis van allergenen wenst te genieten, kunt u bij ons prima terecht.

't Smelnehûs; Drachten op z’n best!

Reserveer nu online!